Login @ Wagenvoort.net Wagenvoort.net   

♥ Vindt u het werk van de Stichting Familie Wagenvoort belangrijk en wilt u dit ondersteunen? Dan kunt u iets doen. Word begunstiger van onze stichting. Met een kleine bijdrage helpt u de stichting om haar werk voort te zetten en de enorme opgebouwde kennis van onze familie in de stamboom en het archief te koesteren.

Word SFW-begunstiger!

Wist u dat?

 


Op 9 mei 2015 heeft Stichting Familie Wagenvoort voor alweer de 9e keer in haar historie een familiedag georganiseerd. Ditmaal was de locatie Deventer of beter gezegd, aan boord van een schip. Je kunt het verslag met foto's van de familiedag op deze site lezen.

Verslag van de familiedag 2015
Links naar geneaologie sites of sites van andere families

Links naar geneaologie sites of sites van andere families

De stamboom van de familie Wagenvoort gaat terug tot 1605 en bijna alle mensen op deze aardbol, die de naam Wagenvoort of direct daarop gelijkende namen zoals Wagenvoord(e) dragen, behoren in principe tot deze familie, wat vrij uniek genoemd mag worden. Zoals te doen gebruikelijk zijn door de jaren heen bijna alle stambomen (met uitzondering van de koninklijke familie) in de mannelijke lijn opgesteld, maar de gewijzigde familienaam wetgeving kan op enig moment hierin verandering brengen. Veel Wagenvoort’s zijn door de eeuwen heen getrouwd met partners uit andere families, die misschien ook over een stamboom beschikken. Een zijsprong in de vrouwelijke lijn zou dan wel eens heel interessant kunnen zijn.

Naast de eigen familiegeschiedenis spreekt verwantschap tussen families tot de verbeelding van veel mensen en in boeken en televisieprogramma’s is hieraan de nodige aandacht besteed. In de TV-serie “Verre Verwanten” van enige jaren geleden is van bekende en onbekende Nederlanders gezocht naar interessante voorouders. De bekende Nederlander kwam dan terecht bij een minder illustere maar toch wel aansprekende voorouder, terwijl de relatief onbekende Nederlander onverwacht uitkwam bij een zeer beroemde voorouder. Overigens werd hierbij geen onderscheid gemaakt tussen de mannelijke en vrouwelijke lijn, wat juist tot heel verrassende uitkomsten leidde. De actuele TV-serie “Verborgen Verleden” neemt de kijker mee op de zoektocht van bekende Nederlanders naar bijzondere voorvaderen, waardoor zij een andere kijk op hun familiebestaan krijgen. De fysieke speurtocht gaat langs archieven, plaatsen en mensen in binnen- en buitenland (indien van toepassing), die het geheel heel aanschouwelijk maakt. Ook in dit geval springt men van de mannelijke op de vrouwelijke lijn en omgekeerd. Overigens zijn naar aanleiding van beide televisieprogramma’s informatieve boeken (“Verre Verwanten” en “Stamboomboek”) verschenen over bronnenonderzoek door middel van archieven, documenten en websites.

Het moge duidelijk zijn dat veel families in het verleden en het heden op de één of andere manier met elkaar zijn verbonden, wat zowel leuke als onthutsende kanten met zich mee kan brengen. Indien uw belangstelling is gewekt, vindt u hieronder links naar genealogische en familie websites, waarin ook namen zouden kunnen voorkomen van aangetrouwde familieleden van de Wagenvoort’s. In dit verband willen wij graag een beroep op uw medewerking doen om aan ons door te geven wanneer u zo’n familielid hebt getraceerd met vermelding op welke site. Wij kunnen dan een link naar de desbetreffende familie website maken en aan onderstaande lijst toevoegen. Een aardig voorbeeld is de website van de Familie De Clercq met de publicatie van verwante families.
Hebt u zelf een interessante link gevonden die het vermelden op onze website waard is, dan waarderen wij het zeer indien u deze dan aan de Stichting Familie Wagenvoort zou willen doorgeven via het contact formulier. Zo bouwen we gezamenlijk aan een waardevol netwerk van nieuws over onze familie. Hartelijk dank.
LinkBeschrijvingToegevoegd

Bezoek site Stamboomonderzoek
Geïnteresseerd in een gratis cursus stamboomonderzoek?
2013-02-17

Bezoek site Militie Register
Vrijwilligers zetten onze voorvaders online

Op deze website zijn de militieregisters van zeventien Nederlandse archieven op naam te doorzoeken. Dit dankzij vele vrijwilligers, die in het project Vele handen maken licht werk. Open archieven door crowdsourcing de aangeboden scans van doorzoekbare data voorzien. Iedereen kan meehelpen om scans toegankelijk te maken op www.velehanden.nl. Regelmatig worden nieuwe data toegevoegd aan de database van de militieregisters.

De militieregisters zijn een zeer waardevolle bron. Niet alleen zijn ze nuttig voor voorouderonderzoek, ook vindt u er informatie over iemands uiterlijk, beroep, medische conditie en – natuurlijk – dienstplicht.

Deze unieke samenwerking tussen archieven en gebruikers is geïnitieerd door het Stadsarchief Amsterdam en is mede mogelijk gemaakt door De Mondriaan Stichting en het VSBfonds.
2012-09-22

Bezoek site Centraal Bureau voor Genealogie
Link naar het Centraal Bureau voor Genealogie.
2012-09-11

Bezoek site Familievereniging Kemperman
zie met name Genealogie / Silvolde 1 / Namenindex
2012-05-01

Bezoek site Genlias (database burgerlijke stand)
Als u naast de bekende stamboom van de Familie Wagenvoort op zoek wilt naar voorouders van aangetrouwde families, is Genlias een waardevolle bron om te raadplegen.
2012-04-26

Bezoek site Stichting Familiearchief De Clercq
zie met name Genealogie / Aangetrouwde families
2012-04-26

Bezoek site Stichting Familie Cnossen - Knossen
zie met name Stamboom / Achternaam
2012-04-26

Bezoek site Stichting Familie Veerkamp
zie met name Genealogie / Stambomen
2012-04-26

Bezoek site Vereniging Veluwse Geslachten
zie met name Websites Leden
2012-04-26

Bezoek site Stichting Westfriese Families
zie met name Familiewebsites
2012-04-26

Bezoek site Plaats Wagenfurth bij Kassel
John Henry Hardung, who was born in Wagenfurth, Hesse-cassel (now Germany) in 1834

Foto: http://www.panoramio.com/photo/10121356


2011-01-07

Bezoek site Best Video's of 80's
Showing videos for the term 'Wagenvoort'
2010-05-27

Bezoek site Stamboom Forum
Stamboom Forum - het sociale netwerk voor genealogen en historici
2009-10-11

Bezoek site Toeto Brengt Mensen samen
Toeto wil mensen samenbrengen die iets gemeenschappelijk hebben. Zoek de pagina van uw familie, straat, plaats of provincie en word lid of lever een bijdrage! Of plaats een zoeker en vind een oude bekende terug.
2009-10-07

Bezoek site Wazamar Genealogie
Het startpunt voor alles wat met genealogie te maken heeft
2009-04-16

Bezoek site HCC Genealogie
Het leggen en bevorderen van contacten tussen genealogen die bij hun onderzoek en bij het vastleggen van gegevens de computer gebruiken; het verstrekken van informatie op genealogisch gebied.
2009-04-16

Bezoek site Leren.NL
Genealogie op Leren.nl
Genealogie, ofwel familiegeschiedenis of stamboomonderzoek, staat al eeuwen lang in de belangstelling. Mede dankzij internet kan vrijwel iedereen tegenwoordig de geschiedenis van zijn familie onderzoeken.
2009-04-16

Bezoek site Digitale Stamboom maken
Wanneer U van plan bent om een stamboom van Uw familienaam te maken en deze op internet wilt plaatsen kunnen de navolgende pagina's U helpen.
2009-04-16

Bezoek site BOOGO!
Diverse Rubrieken en Diverse links naar Genealogie en Archieven op Internet!
2009-04-16

Bezoek site Genealogie in startpagina.nl
Alle "dochters'' die te maken hebben met Genealogie in StartPagina.nl
2009-04-16

Bezoek site GENI.COM
GENI, Everyone's Related - Geni is a private place for your family to build your family tree, preserve your history and share your lives.
2009-04-16

Bezoek site Stamboomsurfpagina
Allerlei Links gerelateerd aan Genealogie
2009-04-16

Bezoek site Genealogie Begint Hier
Allerlei links voor Genealogie.
2009-04-16

Bezoek site HCC Genealogie 2
Genealogie binnen HCC (Holland Computer Club) met allerlei interessante links!
2009-04-16

Bezoek site Database met achternamen
Via de link achternaam Wagenvoorde, Wagenvoort, Wagenfort diverse voorouders te vinden in de database
2009-04-16

Bezoek site Historisch Centrum Overijssel
Deze website beschikt over zoekfuncties voor meerdere, afzonderlijk te doorzoeken databases en digitale bestanden.
2009-04-16

Bezoek site Archieven in Gelderland
Alle adressen en Internet links van de archieven in Gelderland - "Stam-Provincie van de Familie Wagenvoort
2009-04-16

Bezoek site ANP Archief
Een uniek nieuwsarchief 1900 - 1996
2009-04-16

Bezoek site Stadsarchief Amsterdam
Deze Beeldbank bevat honderden duizenden afbeeldingen van Amsterdam
2009-04-16

Bezoek site Polygoon Journaal
Allerlei rubrieken met Polygoon journaal; Zeer interessant!
2009-04-16

Bezoek site Nederlandse Genealogische Vereniging
Website van de Nederlandse Genealogische Vereniging.
2009-04-04


   2003-2023, Stichting Familie Wagenvoort

Privacybeleid / Privacy Statement Stichting Familie Wagenvoort (24-05-2018)